Vanliga frågor och svar

Varför Smakresa.se?
Vi är en grupp professionella inom catering, restauranger och turism. Vår passion är resor och mat. Bland oss finns erfarna proffs som har arbetat som köksmästare på Michelin-restauranger, drivit e-handel och resebyråer. Smakresa.se erbjuder mat av hög kvalitet som levereras till ditt hem i Stockholmsregionen. Den avstannade turismen, på grund av Corona-krisen, har drivit oss till att starta denna verksamhet.  Eftersom människor inte kan resa, vill vi ta dig med på en smakresa till världens olika kök.
SmakGaranti
SmakGaranti – 100% pengarna tillbaka God smak och att din nöjdhet är viktig för oss. Vi väljer våra ingredienser och recept noggrant. Vi lagar all mat från grunden med omsorg och tar dina smaklökar och sinnen runt om i världen. Därför får du 100% pengarna tillbaka, om du inte är nöjd. Vi kallar det SmakGaranti.
Vem producerar maten för Smakresa.se?
Kockarna Mikko Pölkki och Gilles Gaume ansvarar för recepten och menyerna och har arbetat som kockar på flera prisbelönta restauranger. Under de senaste åren har Mikko arbetat i Dubai, t.ex. Dubai World Trade Center som restaurangutvecklingskock. Mikko har också blivit vald till årets restonom. Rätterna tillagas av Five Moments Catering, som finns på Friends Arena i Solna. Five Moments är kända för sin utmärkta cateringtjänst.
Hygien och produktsäkerhet
Vi följer de lokala myndigheternas råd och ar utöver detta utökat våra köks hygieniska standarder och regler. Alla våra anställda mäter sin kroppstemperatur när de anländer till jobbet. Även de minsta sjukdomssymptomen innebär arbetsförbud. Alla våra rätter är lagade samma dag med färska ingredienser som har kontrollerats individuellt. Vi hanterar alla råa matvaror på ett hygieniskt sätt med handskar.
Hur många måltider ingår i Smakresa.se paketen?
Vi erbjuder ett sex veckor skiftande måltidspaket med teman per land eller region. Måltidspaketet innehåller sex måltider eller tre måltider. Vi tar en smakresa till det svenska folkets favoritdestinationer och tar autentiska smaker till ditt hem eller arbetsplats. Alla måltider förpackas i sina egna behållare, vilket innebär att du får sex måltider. Måltiderna är chockkylda efter tillagning. Vi tillsätter inga konserveringsmedel. Måltiderna ska förvaras i kylen. Måltiderna är lätta att värma i en mikrovågsugn, vattenbad, ugn eller stekpanna. Behållaren tål inte ugnsuppvärmning. Allergiguide: GLUTEN=G, ÄGG=Ä, SESAMFRÖ=SF, JORDNÖTTER=J, SKALDJUR=SD, SOYABÖNOR=SB, SVAVELDIOXID/SULFIT=SS, SELLERI=S, FISK=F, MJÖLKPROTEIN=MP, LAKTOS=L, NÖTTER=N, SENAP=SE, LUPIN=LU, BLÖTDJUR=B, FLÄSKKÖTT=FL, Lamplig för VEGAN=VE, Lämplig för Vegetarian=V. Vänligen observera att vissa rätter innehåller frön.
Råvaror
Vi har arbetat i prisbelönta restauranger och våra standarder är höga. Vi använder bara råvaror av hög kvalitet, där det är möjligt används lokala och ekologiska produkter. Vi använder inte tillsatser i våra livsmedel, vi låter maten stå för sig själv.
Hur betalar jag?
Du kan för närvarande enbart betala med betalkort.
Hur fungerar leveransen och vart levererar ni?
Vi använder Bring AB som leverantör av maten. På detta sätt stöttar vi mindre företag. Måltiderna levereras i termolådor för att garantera fräschheten och en säker kall leverans.
Vi följer riktlinjer gällande hygienen vid våra leveranser. Våra förare kommer att hålla avstånd vid leverans.
Vi kommer inte att lämna över maten i handen till dig vid din dörr eller ta in maten. Vår förare kommer att lämna maten vid din dörr och vänta tills du har öppnat dörren. Du behöver inte signera någonting.
Vårt leveransområde är Stockholmsregionen.